Bugun...



SEDAT KARAGÖZ ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Tarih: 17-09-2016 22:11:23 + -


Sedat Karagöz, başta İstanbul olmak üzere, beş yıldızlı otellerin ‘Beş yıldızlı’ özelliklerini yitirmek üzere olduklarını ve beş yıldız kavramının sadece kağıt üstünde kalmasına ramak kaldığını vurguladı.

facebook-paylas
Tarih: 17-09-2016 22:11

SEDAT KARAGÖZ ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Türk ve dünya turizm ve magazin literatürüne, ‘TURİZMAGAZİNİZM’ kavramının yerleşmesini sağlayan usta turizmci ve gazeteci Sedat Karagöz, başta İstanbul olmak üzere, beş yıldızlı otellerin ‘Beş yıldızlı’ özelliklerini yitirmek üzere olduklarını ve beş yıldız kavramının sadece kağıt üstünde kalmasına ramak kaldığını vurguladı.

 

Türk ve dünya turizm ve magazin literatürüne, ‘TURİZMAGAZİNİZM’ kavramının yerleşmesini sağlayan usta turizmci ve gazeteci Sedat Karagöz, Türkiye’nin son on yılda Türk ve dünya turizm ve magazin literatürüne, ‘TURİZMAGAZİNİZM’ kavramının yerleşmesini sağlayan usta turizmci ve gazeteci Sedat Karagöz, Türkiye’nin son on yılda Türk ve dünya turizm ve magazin literatürüne, ‘TURİZMAGAZİNİZM’ kavramının yerleşmesini sağlayan usta turizmci ve gazeteci Sedat Karagöz,  Türkiye’nin son on yılda beş yıldızlı otel cenneti haline geldiğinin altını çizerek; ‘Ancak bu otellerin çoğu, beş yıldızlı otelden çok, 1980’li senelerin motel anlayışında hizmet veriyor. Havuzla, tenis kortuyla alınan beş yıldız statüsü; hizmette asla görülemiyor. Viskiyi limonata bardağı ile ikram eden beş yıldızlı otel var. Taşeron sistemi ile, işkembecide bile çalıştırılamayacak kapasitede bir garsonu, resmen otel iiç etkinliklerde; müşterilerin içine salıyorlar, tam bir saldım çayıra hikayesi yaşanıyor’ açıklamasında bulundu.

 

İşini tam manasıyla yapan beş yıldızıl otel sayısının, genel toplamın yüzde 20’sine bile tekabül etmediğini de hatırlatan Türk ve dünya turizm ve magazin literatürüne, ‘TURİZMAGAZİNİZM’ kavramının yerleşmesini sağlayan usta turizmci ve gazeteci Sedat Karagöz, şunları söyledi:

 

‘Bazı oteller hizmet anlayışları ile, statik ve donanım olarak beş yıldızlı otel özelliklerini kaybetmişler, bazıalrı da yitirmek üzere. Birçok otelde o beş yıldız kavramı, sadece kağıt üstüne kalacak. Dil bilmeyen resepsiyonist mi dersiniz, turizmdten bi haber gece müdürleri mi deriniz, taşeron sistemi ile, işkembecide bile çalışmaktan aciz kişilere, kokteyl prolangelerde hizmet sunumu yaptırmak mı dersiniz, house-keeping faciaları mı dersiniz; ne ararsanız var, denetim de yok. Ne ala memleket hesabı, turime büyük zarar veriliyor. Turizm okulları her sene en az 10 bin mezun veriyor. Beş yıldızlı otellerde turizm eğitim almış personel sayısı ise, genel toplanı yüzde 10’unan biraz fazla. Yüzde 45 personel ise turizm kökenli değil. Eğer turizm kökenli istihdama yönelinmez, önlem alınmazsa; sektör zarar görecek. Burada turim meslek sivil toplum örgütleri de devreye girmeli, boş salonlarda boy göstermek yerine, işlerini yapmalı, ses duyurmalı. Turizm bakanlığı da en kısa zamanda bir denetim mekanizması çalıştırmalı. Yaşananlar, yaşanacakların göstergesi, yol yakınken; herkes üzerine düşeni yapmalı…’




Bu haber 795 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI