Bugun...



MAHİR ÜAL ANTALYALI TURİZMCİLERİN GÖNLÜNÜ FETHETTİ
Tarih: 17-01-2016 11:23:44 + -


Bakan Ünal Antalyalı turizmcilerle bir araya geldi, işte verdiği anlamlı ve önemli msajla

facebook-paylas
Tarih: 17-01-2016 11:23

MAHİR ÜAL ANTALYALI TURİZMCİLERİN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

Bakan Ünal Antalyalı turizmcilerle bir araya geldi, işte verdiği anlamlı ve önemli msajlar...


Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, turizmcilere 'Rahat olun' mesajı vererek EXPO 2016'ya gelecek yerli ve yabancı ziyaretçilerin muhtemel turizm krizine ilaç gibi geleceğini söyledi 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, çeşitli toplantılara katılmak için geldiği Antalya'da ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı'nı ziyaret etti. Fuar alanında Antalya turizm sektörüyle bir araya gelen Ünal, fuarın açılışına gelmeyi planladığını anlatarak, "Ancak, gittiğimiz Hollanda fuarının açıldığı gün İstanbul'da yaşanan menfur saldırı, bizim Hollanda'da temaslarımızı artırmamızı gerektirdi ve o gün açılışta olmamızı engelledi" dedi. Rusya ile yaşanan uçak krizine de değinen Bakan Ünal, "Rusya'yla aramızda yaşadığımız kriz, Antalya'yı doğrudan etkiledi. Antalya turizmimizin başkenti. Ve biz 24 Kasım'dan itibaren Antalya'nın bu konudan etkilenmemesi, Antalya'da sektörün zarar görmemesi için adımları attık" dedi.

KARA PROPAGANDA

Hollanda ile başlayan fuar atağının, salı günü Almanya'nın Frankfurt kentinde devam edeceğini, ardından İspanya, İngiltere ve İsveç'le süreceğini ifade eden Bakan Ünal, "Fuarlarda bütün tur operatörleriyle, seyahat acenteleriyle görüşerek gerekli mesajlar verilecek. 24 Kasım'dan itibaren Türkiye'nin güvenlikli ülke olmadığına ilişkin bir kara propaganda yürütülüyor maalesef. Bazı ülkelerde doğrudan, bazı ülkelerde alttan alta yapılıyor. Bu kara propagandayı bir şekilde bertaraf etmek için de yoğun bir çalışma yürütüyoruz" şeklinde konuştu. EXPO 2016'nın Antalya için önemli bir şans olduğunun altını çizen Bakan Ünal, "EXPO Nisan ayında başlıyor. Fuarın açık kaldığı 6 ay içerisinde 3 milyon yerli, 5 milyon yabancı turist bekliyoruz Antalya'ya. Bu süreçte en azından Rusya'dan gelecek olan 3.5 milyon turistin gelmeme ihtimaline binaen EXPO üzerinden bir şekilde bir yıl telafi edeceğiz. Kriz yönetimi açısından bize ciddi zaman kazandıracak" ifadelerinde bulundu.

YAPISAL TEDBİRLER

Bakan Ünal, kısa vadede alınması gereken telafi edici tedbirler olarak, daha önce sadece Rusya'ya verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğini tüm dünyaya yaydıklarını, Antalya'da turizm sektörünü Bankalar Birliği ile bir araya getirdiklerini ve fuarlarda tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini anlattı. Turizmdeki krizin, sektörün yapısal sorunlarını da gözler önüne serdiğine değinen Bakan Ünal, "Turizm sektörünün hızla alınması gereken yapısal tedbirlere ihtiyacı var. O konuda da yapılması gerekenleri hızlı bir şekilde planlıyoruz" dedi.

RAHAT OLUN MESAJI

Yaklaşık 100 milyar dolarlık bir sektör olan turizmde, üretim yeteneğine yönelik bir riski asla göz ardı edemeyeceklerinin altını çizen Bakan Ünal, "Sıkıntı yaşansa da önümüzdeki süreçte bunun aşılacağına inanıyorum. Sektör temsilcilerine rahat olun diyorum. Çünkü Kültür ve Turizm Bakanlığı ile hükümetimiz, sektörün zarar görmemesi için gereken bütün tedbirleri almakta ve almaya devam edecek" diye konuştu.

KIŞ AYLARI İÇİN DESTEK TALEBİ

Fuarlarla ilgili bilgi veren ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak, Antalya'da turizmin sadece yaz aylarına sıkıştığını belirterek, "Gelen 12 milyon turistin 10.5 milyonu 5-6 ayda geliyor. Keskin düşüş ekonomide de kırılmalara neden oluyor. Kasım ayında 100 bini aşan bir işsizlik oluşuyor" dedi.

180 BİNLİK ARTIŞ

Kış turizminin arttırılması için Bakan Ünal'dan destek isteyen Badak, şöyle konuştu: 

"Sürdürülebilir bir makro plan hazırlanmasını talep ediyoruz. Sadece golf ve futbol değil, farklı branşlarda da turizm için neler yapabileceğimiz düşünülmeli. Spor, sağlık ve fuar turizmlerinde her ay için 10 bin yeni misafir getirmek için neler yapabiliriz, ona bakmalıyız. Bu artış 6 aylık sürede 180 bin eder. Ve bu 180 bin misafir, kış döneminde gelen emekli misafirden en az 10 kat daha fazla katma değer kazandırır. 2 milyon normal misafirin iktisadi katkısını verir."

YÖRESEL YEMEKLER

Fuar stantlarını gezen Bakan Ünal'ın son durağı Tüm Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu'nun (TAŞPAKON) bu yıl ikincisini düzenlediği "Geleneksel Lezzetler Buluşması" standını ziyaret etti. İkram edilen yöresel lezzetlerin tadına bakan Bakan Ünal, aşçılarla sohbet etti. Bakan Ünal daha sonra Rixos Belek Premium Hotel'de gerçekleşen Kültür ve Turizm Bakanlığı Birim Amirleri Toplantısı'na katıldı.

 




Bu haber 665 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI