Bugun...



TÜRSAB'TA SULAR BİR TÜRLÜ DURULMUYOR
Tarih: 11-08-2016 21:50:05 + -


Bağlıkaya: Rusya heyetinde 80 üyeli TYD varken, 8 bin üyeli TÜRSAB yoktu…

facebook-paylas
Tarih: 11-08-2016 21:50

TÜRSAB'TA SULAR BİR TÜRLÜ DURULMUYOR

Bağlıkaya: Rusya heyetinde 80 üyeli TYD varken, 8 bin üyeli TÜRSAB yoktu…

 

 

TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı ve DETUR CEO'su Firuz Bağlıkaya, yaptığı bir açıklama ile, TÜRSAB ve Başkan Ulusoy'a sert eleştiriler getirdi.

 

 

 

Bağlıkaya tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu noktaların altı çizildi:

 

''09.Ağustos Salı günü Türkiye turizm endüstrisi için çok önemli bir olay yaşandı; Rusya ile uzun süredir devam eden sıkıntılı durumun telafisi için taraflar St. Petersburg’da biraraya geldi. Liderler ve konuşulan konularla ilgili yetkili ve etkili kişiler Cumhurbaşkanımızın heyetinde yer aldı. Rusya ile ilişkiler denince ilk akla gelen üç konu var; Enerji , Turizm, Tarım. Enerji ve tarım bizim konumuz değil. Turizm ile ilgili ekipte Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı ve TYD başkanı Murat Ersoy yer aldı. 80 üyeli Turizm Yatırımcıları Derneği başkanı orada, 8.000 üyeli Türkiye Seyahat Acentaları Birliği başkanı İstanbul’da bir değerlendirme toplantısında. Fikirlerinden değil, isimlerinden faydalanmaya çalıştığı maaşlı ekibini genişletme ile uğraşıyor.

 

20 yıllık müzmin başkan, acentelerimizin % 45’inin bizi temsil etsin diye başkanlığa en uygun bulduğu kişi ekibe yine girememiş. Demek ki içinde bulunduğumuz dönem için bu düzeyde temsil edilmeyi hak ediyor bu sektör.

 

Gerçek turizmciler bu işe el koyana kadar da bu basiretsizlik, bu etkisizlik, bu kaale alınmama, bu adam yerine koyulmama devam edecek. Türkiye’nin 30 bin nufüslu ilçelerine BYK seçimi için gidip oralarda kasaba siyaseti yapan başkana bakın. Konu turizm olunca listede yok. Onun turizmle alakalı birisi olmadığını, turizm ile ilgili söyleyeceği birşeyinin olmadığını belli seviyenin üstündeki kamu görevlileri de biliyor ve ona göre davranıyor. Siz bakmayın onun altına araba verdiği kişilerden gördüğü itibara, sektörü temsil konusunda sıfır hükmündedir. Tatile gönderdiği bilinen basın mensupları, hışmından korkan acentelerden başka itibarının olduğu bir yer yoktur.

 

Sonra da diyor ki; Rusya’ya çıkartma yapıyoruz - Çin’e çıkartma yapıyoruz - Biz şimdiden 2019’u pazarlamaya başladık - Biz kriz profesörü olduk - Rusya’dan turist gelse ne olur gelmese ne olur açığı Çinli turist ile kapatırız - 4 milyon Rus turist yerine 800 bin gemi turisti gelse daha iyi - kriz yok ne krizi - Yenikapıya liman şart - Yenikapıya liman yapılırsa sorunlar çözülür, - Bizim teşviğe falan ihtiyacımız yok.''

 

 




Bu haber 503 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI