Bugun...



NE OTELDE NE APARTTA NE PANSİYONDA YER YOK
Tarih: 25-06-2016 08:51:53 + -


Bayram tatili için feribot ve uçaklar dolarken, sahillerdeki otellerin doluluk oranı da yüzde 85’e çıktı, son 10 günün satışlarıyla bu oranın yüzde 100’e ulaşacağına kesin gözüyle bakılıyor.

facebook-paylas
Tarih: 25-06-2016 08:51

NE OTELDE NE APARTTA NE PANSİYONDA YER YOK

Bayram tatili için feribot ve uçaklar dolarken, sahillerdeki otellerin doluluk oranı da yüzde 85’e çıktı, son 10 günün satışlarıyla bu oranın yüzde 100’e ulaşacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Edinilen bilgilere göre, Ege ve Akdeniz’de pansiyonlar dahi doldu, apat otellerde de yer bulmak neredeyse imkansız, birçok tatilci; tatil yörelerinde haftalık ev bulma telaşına girdi. Bu arada özellikle Ege ve Akdeniz’de ‘Vurguncu’ olarak  tabir edilen ve bir şişe suyu bile ‘5 TL’ civarında satan esnafın, fiyatlarda indirime gittiği öğrenildi.

 

Başta Ruslar olmak üzere yabancı turistin kesilmesiyle kötü bir sezona başlayan turizm sektörüne 9 günlük Ramazan Bayramı tatili adeta can suyu olacak. Habertürk'ten Meltem Ersoy'un haberine göre, bayram tatilinin başlangıç ve bitiş tarihlerinde feribot ve uçaklarda yerler neredeyse dolarken, tur şirketlerinden de bayram tatili tarihleri için Ege ve Akdeniz sahillerindeki otellerde doluluk oranının yüzde 85’e ulaştığı, son 10 gündeki satışlarla birlikte pek çok turizm beldesinde yüzde 100 doluluğa ulaşılacağı bilgisi geliyor.

 

GEÇEN YILA GÖRE 7-8 KAT FAZLA TALEP ALDIK

 

Ets Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, bayramdaki talebi “Talepte adeta patlama oldu. Geçen senenin bayramı 3 gündü, belki kıyaslamak çok doğru değil ama geçen seneye göre 7-8 kat fazla talep aldık” diye anlatıyor. Turizm sektörünün nefes almaya ihtiyacı olduğunu, bayramın da bu anlamda bir rahatlama sağladığını kaydeden Özbek, kendi ürünlerinin yüzde 85’inin dolduğunu kaydediyor. Bu oranın bayramda yüzde 100’e çıkacağını dile getiren Özbek, “Bodrum’da yüzde 85, Marmaris’te yüzde 90, Çeşme’de yüzde 90 doluluk var şimdiden. Antalya’da çok tesis olduğu ve çok büyük bir alan olduğu için doluluk yüzde 75’lerde şimdilik” diyor.

 

EN FAZLA TALEP EGE BÖLGESİ’NE

 

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal da, “Bayramda beklediğimizin çok çok üzerinde satış yaptık” diye konuşurken, son dakikacıların talebiyle birlikte doluluğun yüzde 100’e ulaşacağı görüşüne katılıyor. En fazla talebin Ege Bölgesi’ne olduğunun altını çizen Çilsal, şöyle devam ediyor:

 

“Akdeniz Bölgesi’ndeki tesisler de dolmak üzere. Bu bayram turizmci için gerçekten bayram oldu. Bazı noktalarda yer sıkıntısı bile çıkacak. Sadece deniz-kum-güneş değil, kültür turları, Karadeniz turları da yoğun ilgi görüyor.”

 

YURT DIŞINDA EN ÇOK TALEP İTALYA'YA

 

9 günlük bayramı tatil fırsatına çeviren Türklerin tek tercihi yurt içi destinasyonlar da değil. Yurt dışındaki satışlara da yoğun ilgi gösterildiği gelen bilgiler arasında. Veli Çilsal, tatilin 9 gün olması dolayısıyla yurt dışının da büyük talep gördüğünü kaydederken, en çok talep gören destinasyonun İtalya olduğunu kaydediyor. Suat Özbek de, yurt dışı destinasyonları arasında İtalya ve Orta Avrupa’nın dışında Kıbrıs’ın da yoğun ilgi gördüğünü sözlerine ekliyor.

 

'TURİZMCİLER GÜÇ VERECEK'

 

Kıs adı POYD olan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Kızıldağ, bayram rezervasyonlarıyla ilgili, “Gün itibariyle tesislerin doluluk oranları yüzde 60’ları geçti. Bazı tesislerde yüzde 100’e ulaştı. Hâlâ devam eden rezervasyonlar var” dedi. Kızıldağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bayram sektöre bir motivasyon ve güç katacak. Geçen bayramlara baktığımızda bu yıl ortalama yüzde 30-35 arası artış var.”

 

DENİZ HATLARINDA YER TÜKENİYOR

 

Tatilciler, yola bayramdan önce çıkacak. Deniz hatları seferlerinin 1 ve 2 Temmuz’da neredeyse dolu olduğu, 3 Temmuz’da da seferlerin dolmak üzere olduğu kaydedildi. Az sayıda kaldığı için 3 Temmuz çıkışlı tek yön bilet fiyatı da yükselmiş durumda. Örneğin Yenikapı-Bandırma seferinde bilet fiyatı otomobil ve sürücü için 209 TL’ye ulaştı. Oysa bu rakam 1 hafta önce alındığı takdirde 27 Haziran çıkışlı feribot için 169 liraydı. Aynı şekilde Yenikapı-Yalova hattında da bilet 104 TL’ye yükseldi. Oysa bir hafta önce aynı bilet 94 TL’ydi.

 

OTELDEN KAÇANLAR YAZLIK KİRASINI YÜKSELTTİ

 

Otellerde tatil yapmak istemeyen ya da tatilini sezona yaymak isteyenler yazlıklara talebi de artırdı. ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, yazlıklarla ilgili hazırladıkları rapora göre, metrekare fiyatında birinci olan Antalya’da ortalama fiyatın 1 yılda yüzde 22 artıp bin 611 TL’ye, Bodrum’da ise yüzde 20 artışla 4 bin TL’ye yükseldiğini kaydediyor.

 

 

 

 




Bu haber 711 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI