Bugun...



DÜNYA YÖREEL LEZZETLER PLATFORMUNA TOKYODA ÖDÜL
Tarih: 10-07-2016 22:25:04 Güncelleme: 10-07-2016 22:30:04 + -


Dünya Yöresel Lezzetleri Tanıtma Platformu, Tokyo Lezzet ve Turizm Mutfakları Kongresi’nde, ortaya koyduğu başarılı performans ve sunumlarıyla birincilk ödülüne layık görüldü.

facebook-paylas
Tarih: 10-07-2016 22:25

DÜNYA YÖREEL LEZZETLER PLATFORMUNA TOKYODA ÖDÜL

Dünya Yöresel Lezzetleri Tanıtma Platformu, Tokyo Lezzet ve Turizm Mutfakları Kongresi’nde, ortaya koyduğu başarılı performans ve sunumlarıyla birincilk ödülüne layık görüldü.

 

Tokyo Lezzet ve Turizm Mutfakları Kongresi’ne aralarında gurmeler, mutfak yazarları, mutfak bloggerları ve beş yıldızlı otel aşçıları ile akademisyenlerin yer aldğı kalabalık bir grupla katılan Dünya Yöresel Lezzetleri Tanıtma Platformu, geek altı gün süren kongrede ortaya koyduğu performans, gerekse kongrenin beşinci günü ‘Anadolu Misafirperverliği’ başlığı altında gerçekleştiridği mutfak sunumu ile, ‘Sunum ve Performans’ alanında birincilik ödülüne layık görüldü…  

 

Tokyo Lezzet ve Turizm Mutfakları Kongresi’ne aralarında gurmeler, mutfak yazarları, mutfak bloggerları ve beş yıldızlı otel aşçıları ile akademisyenlerin yer aldğı kalabalık bir grupla katılan Dünya Yöresel Lezzetleri Tanıtma Platformu, sunumda Adana Kebap Dürüm’den İskender’e, Analı-Kızlı’dan Haşaşlı Ekmek’e ve mantıdan yuvarlamya kadar sunumunu yaptığı 87 ayrı çeşit yemekle, muhteşem bir gastro-görsel şölen performansı sergiledi…

 

Ödülün takdimi münasebetiyle bir konuşma yapan Dünya Yöresel Lezzetleri Tanıtma Platformu İcra Kurulu Başkanı Kaan Burç Gülesenoğlu, Dünya Yöresel Lezzetleri Tanıtma Platformu olarak kuruldukları günden bu yana, dünyanın sayılı gastronomi sivil toplum örgütlerinden biri olduklarını hatırlatarak, alınan ödülün Türk Milleti’ne ve asırlardır bu kültürü yaşatan Türk kadınına armağan ettiğini dile getirdi.

 

Dünya Yöresel Lezzetleri Tanıtma Platformu, dünyaca ünlü gastronoim uzmanı ve gurme Boğaç Yüzgül’ün girişimleriyle kuruldu. Kısa zamanda Türkiye’nin en saygın ve seçkin gastronomi sivil toplum örgtü konumuna gelen Dünya Yöresel Lezzetleri Tanıtma Platformu, Boğaç Yüzgül ve Kaan Burç Gülesenoğlu  önderliğinde, bir yandan şıldızlı şeflerden öğretim üyelerine, mutfak yazarlarından turizm ve otelcilik alanıda isim yapmış işadamları, yöneticiler ve akademisyenlere kadar birçok ünlü ismi bünyesine kattı.

 

Boğaç Yüzgül’ün 2011 senesinde memuriyete geçmesiyle birilkte, tamamen gönüllü olarak ‘Onursal Başdanışman’lığa geçmesinin ardından,  başkanvekilliğine bir süre Kaan Burç Gülesenoğlu getirildi. KARDEŞLER ET KOMNİMASI Yönetim Kurlu Başkanı ve VILLA REAL KASTING CEO’su Metin Akça’nın başkanlığa asaleten atanmasının ardında, Kaan Burç Gülesenoğlu da genel sekreter oldu.

Yurt çapında 44, uluslararsı konseptte ise 24 ödülü bulunan Dünya Yöresel Lezzetleri Tanıtma Platformu, Uluslar arası Gastronomi Sivil Toplum Örgütleri  Konfederasyonu’nun da kurucu ve yönetici üyelerindendir…

 

 

 

 

MERAL TAŞESKİ/MUTFAK&LEZZET DERGİSİ

 

 

 

 

 

 




Bu haber 833 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI