Bugun...



BAKANLIK TURİZMİ HER TÜRLÜ DESTEKLİYOR
Tarih: 09-06-2016 22:44:43 + -


Bacasız sanayii turizmin içinde yaşadığ kriz malum ama Kültür ve Turizm Bakanlığı her türlü destekten h9iç kaçınmıyor...

facebook-paylas
Tarih: 09-06-2016 22:44

BAKANLIK TURİZMİ HER TÜRLÜ DESTEKLİYOR

 

Bacasız sanayii turizmin içinde yaşadığ kriz malum ama Kültür ve Turizm Bakanlığı her türlü destekten h9iç kaçınmıyor...

 

'Turizme 900 milyon lira destek sağladık, tedbirlerimizi geliştiriyoruz'

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, seyahat acentelerine verilen uçak desteğinin uzatılmasına dair bir açıklama yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, alınan son kararla 900 milyon liraya ulaşan desteklere ilişkin, ''Önümüzdeki günlerde sadece yurt içindeki değil yurt dışındaki paydaşlarımızla da yapacağımız çalışmalarla, bütün dünyayı etkisi altına almış olan turizm sektöründeki bunalımın Türkiye’deki yansımalarını en aza indirmenin gayreti içinde olacağız.'' açıklamasını yaptı.

 

 

 

Bakanlar Kurulu, A grubu seyahat acentelerine dönük uçak desteğinin süresinin uzatılması ve charter uçuşlarına dönük destek tutarının yüzde 30 oranında artırılması yönündeki karar değişikliğini onayladı.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, ''Turizm sektörünün yüz yüze olduğu sorunları aşmak için ilgili bütün paydaşlarla sürekli danışma hâlinde tedbirlerimizi geliştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde sadece yurt içindeki değil yurt dışındaki paydaşlarımızla da yapacağımız çalışmalarla, bütün dünyayı etkisi altına almış olan turizm sektöründeki bunalımın Türkiye’deki yansımalarını en aza indirmenin gayreti içinde olacağız.''

 

Bakanlık tarafından konuya dair yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

 

''Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizmde 24 Kasım’dan bugüne yaşanan sorunları aldığı önleyici tedbirler ve telafi edici tedbirler ile en az zararla aşmak için çalışmalarına devam ediyor. Dünya turizmi içerisinde önemli bir konuma gelen ülkemiz turizminin sürdürülebilir bir niteliğe kavuşturulması, dünya genelinde yaşanan olumsuzluklardan en az düzeyde etkilenmesinin sağlanması amacıyla destek paketleri birbiri ardına uygulamaya konuluyor, rahatlatıcı adımlar peş peşe atılıyor.

 

Son olarak (A) sınıfı seyahat acentelerine uçuş başına yapılan desteğin artırılarak 31 Ağustos’a kadar uzatılmasına karar verildi.

 

 

2016 yılı turizm sezonunun başlangıcı olan nisan ve mayıs ayları için Alanya-Gazipaşa, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas Bodrum havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz (charter) seferler ile İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer Havalimanlarına tarifesiz (charter) uçak seferleriyle turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine uçuş başına 6 bin dolar destek verilmesi, Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulmuştu.

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bir araya geldikleri Türkiye’ye çok sayıda turist gönderen dünyanın büyük tur operatörlerinin koltuk kapasitesi ve getirilen yolcu sayısı fazla olan uçuşlara ait destekleme ödemesinin teşvik edici şekilde artırılması talebinde bulunması üzerine harekete geçti.

 

Bakanlığın ilgili birimlerince gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, destekleme ödemelerine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nda yapılması muhtemel değişikliğe “1 Haziran-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip uçaklarla yapılan tarifesiz (charter) uçak seferlerinde en az 150 yolcu getirmek kaydıyla ödenecek destek tutarının (6.000 ABD Doları) yüzde 30 oranında artırılarak uygulanır” şeklinde hüküm ilave edilmesinin yararlı olacağı görüşüne varıldı ve yapılan çalışma Bakanlar Kurulu'na sunuldu.

 

Bakanlar Kurulu’nun konuya ilişkin olarak aldığı karar 09.06.2016 tarihli ve 29737 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

 

Bu son girişimle Bakanlık turizm sektörüne 305 milyon dolar (yaklaşık 900 milyon TL) tutarında destek sağlamış oluyor.''

 

 

 

 

 

 

 




Bu haber 740 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI