Bugun...



TÜRKYE'DE HALEN UMUT VARMIŞ
Tarih: 09-06-2016 23:00:00 + -


Alternatif destinasyonlara yöneldi, 'Türkiye'den hala umutluyuz' açıklaması yaptı…

facebook-paylas
Tarih: 09-06-2016 23:00

TÜRKYE'DE HALEN UMUT VARMIŞ

Alternatif destinasyonlara yöneldi, 'Türkiye'den hala umutluyuz' açıklaması yaptı…

 

Bu ayıl turizmde yaşananlar nedeniyle, tur  şirketleri, operatörler ve otelcilerin; filler tepişirken çimenler ezilir misli yaşadıkları, her geçen gün daha bir vahim bir biçimde ortaya çıkıyor çıkmasına ama, şirketler de boş durmuyor…

 

Almanya'nın en büyük beşinci tur operatörü Alltours, başta Türkiye olmak üzere 'sorunlu' destinasyonlarda yaşadığı kaybı telafi etmeye çalışıyor.

 

Bu arada; uzak destinasyonlara dönük kapasitesini artırarak karlılığını korumayı planlayan tur operatörünün sahibi Willi Verhuven, ''Yüzde 50 civarında kayıp yaşadığımız Türkiye’ye dönük son dakika satışlarından hala umutluyuz.’’ Açıklamasında bulundu…

 

 

 

 

Türkiye, Mısır ve Tunus’ta büyük kayıp yaşayan Alman tur operatörü Alltours, İspanya ve diğer destinasyonlara dönük talep artışı sayesinde açıklarını kısmen kapatmayı ve karlılığını artırmayı hedefliyor.

 

Üç büyük pazarda yaşadıkları kayba rağmen finansal olarak iyi durumda olduklarını belirten Alltours’un sahibi Willi Verhuven, ‘’Yüzde 50 civarında kayıp yaşadığımız Türkiye’ye dönük son dakika satışlarından hala umutluyuz.’’ İfadelerini kullandı.

 

2015 yılında vergi öncesi karını yüzde 40 oranında artışla 52 milyon euroya ulaştıran Alltours, karlılığını büyük ölçüde İspanya’daki 28 Allsun otellerine dönük yüksek talep artışı sayesinde koruyor. Tur operatörü, Mayorka’ya dönük talepte yüzde 5.5, Kanarya Adaları’na dönük talepte yüzde 18.6 artış yaşarken; bu oran, Bulgaristan’da yüzde 30, Portekiz’de ise yüzde 9.3 olarak gerçekleşmiş. Yunanistan da tek haneli artış yakalayan destinasyonlar arasında yer alıyor

 

 

Alltours, kış sezonunda gelirlerini ve müşteri sayılarını yüzde 2.5 oranında artırmayı hedefliyor. Genel olarak yüzde 1.2 oranında daha düşük seyredecek olan fiyatlar, Türkiye ve Mısır’da yüzde 2-5 daha düşük olacak. Güneydoğu Asya destinasyonları da geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre daha ucuz olacak.

 

 

Büyüyen uzak mesafe segmentinde konumunu sağlamlaştırmak isteyen tur operatörü, bu destinasyonlara ve Kanarya Adaları’na dönük programını genişletecek. Uzak mesafe programı 300 otele genişletilirken, programa Mauritius, Curaçao ve Cozumel gibi yeni destinasyonlar da eklendi.

 

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, uzak destinasyonlara dönük talep bu yaz sezonunda yüzde 26.6 oranında arttı. Artışta en büyük pay başta Küba olmak üzere Karayipler ve Güneydoğu Asya’ya dönük talep artışında oldu. Verhuven, uzun uçuş sürelerine rağmen uzak destinasyonları tercih eden Alman turistlerin sayısının her geçen gün arttığını, programlarına Güney Afrika ve ABD’yi eklemeyi planladıkları ifade etti.

 

 

Alltours, orta-uzak mesafe programlarında da değişiklikler yaptı. Kanarya Adaları’ndaki kapasitesini 50 otel artırarak 380 otele ulaştıran tur operatörü, talepteki düşüşe rağmen Mısır’da 100 otel ile hizmet verecek. Alltours ayrıca, Umman ve BAE’deki programını da ikiye katlayacak 80 otele ulaştırmış durumda. Şirket ayrıca kış sezonunda Mayorka’da 15 Allsun otelinin daha açılışını yapacak.

 




Bu haber 913 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI