Bugun...



İNGİLTERE'DE SENEYE ALLAH KERİM
Tarih: 14-11-2014 09:25:00 + -


2015'te Türkiye İngiltere'de hangi özellikleri ile ön plana çıkabilir? Şimdi tartışılan bu…

facebook-paylas
Tarih: 14-11-2014 09:25

İNGİLTERE'DE SENEYE ALLAH KERİM

 

Kısa adı TÜRSAB olan ve sektörün lider sivil toplum örgütü onunda bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Londra'da düzenlenen WTM Fuarı'nın sonuç raporunu yayınladı.

 

İngiliz ekonomisinin ve buna bağlı olarak tüketici tutumunun da değerlendirildiği raporda, 2015 yılında Türkiye'nin bu ülkede en büyük avantajının uyugun fiyat - kaliteli hizmet olduğu kaydediliyor.

 

 

 

TÜRSAB'ın hazırladığı fuar sonuç raporunun değerlendirme bölümünde şu noktaların altı çiziliyor.

 

-    İngiliz ekonomisindeki yükseliş ülke turizminin 2015 yılında büyüme göstereceğine yönelik umutları arttırıyor.

 

-    WTM 2014 Endüstri Raporu’na göre işsizliğin 2008’den bu yana en düşük seviyesine gerilemesi ve artan tüketici güven endeksi İngiltere pazarında büyümenin süreceğine işaret olarak görülüyor.

 

-    İngiliz pazarında büyüme öngörülse de 2008 ekonomik krizinde ortaya çıkan ve “Staycation” olarak adlandırılan ülke içinde tatil anlayışının etkisini sürdüreceği öngörülüyor. WTM 2014 Endüstri Raporu’na göre İngilizlerin Yüzde 30’u ülke içinde tatile çıkma niyetinde.

 

-    İngiliz tatilciler için 2015 yılında en belirleyici hususlardan birinin uygun fiyat olması bekleniyor. İngiltere içinde tatile çıkmayı planlayanların yüzde 60’a yakın kısmı uygun fiyatı önemsediğini dile getiriyor.

 

-    İngiltere pazarında Türkiye’nin en önemli avantajını uygun fiyat / kaliteli hizmet oluşturuyor.

 

-    Türk Lirası’nın Pound karşısında yaşadığı değer kaybı, Türkiye’yi uygun fiyat beklentisine sahip İngiliz turistler için cazip hale getirebilir.

 

-    Eylül ayında gerçekleşen Türkiye rezervasyonlarında 2015 yılı için Türkiye’ye yönelik talepte yüzde 7’lik artış kaydedildiği belirtilse de İngiltere pazarında belirleyici olacak olan rezervasyon dönemi önümüzdeki yılın ilk çeyreği olacak.

 

-    Türkiye için en önemli riski ise bölgemizdeki jeopolitik gelişmeler oluşturuyor. Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğuna yönelik genel bir algı olsa da bölgemizdeki gelişmeler tüketicilerin tercihlerinde belirleyici olacak.

 

-    İngiltere’nin en büyük üçüncü tur operatörü konumunda bulunan Jet2Holidays’in Antalya’yı programına alması fuarda Türk turizm profesyonellerini umutlandıran bir gelişme oldu.

 

-    ICF Airports ve Jet2Holidays arasında WTM Londra Fuarı sırasında gerçekleştirilen anlaşmaya göre; Jet2Holidays şirketi, 2015 yaz sezonundan itibaren Leeds, East Midlands, Glasgow, Manchester ve Newcastle’dan

Antalya uçuşlarına başlayacak. İlk etapta 2015 yaz sezonunda gerçekleşecek uçuşların sonraki dönemde arttırılması gündeme gelebilecek.

 

-    Fuara katılan Türk turizmcilerin genel öngörüsü 2015’te İngiliz pazarında Türkiye açısından 2014’e yakın bir seyir izleneceği yönünde oldu.

 

BALAN HABER AJANSI

 

 

 




Bu haber 1083 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI