FLIANZ TÜRKİYE AŞAMA KAYDETTİ
Tarih: 08-12-2016 09:38:12
|
|
|
|
Tarih: 08-12-2016 09:38
|
Allianz Türkiye, toplumun yaşam kalitesini artıran sosyal bir marka olma vizyonu çerçevesinde, sektöründe bir ilki gerçekleştirerek sürdürülebilirlik stratejisini ve modelini açıkladı. Ocak ayından bu yana paydaşlarından aldığı yön ile çalışmalarını “Allianz Seninle, İyiliğin Yanında” sloganıyla taçlandıran Allianz’ın modeli Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden “iklim eylemi”, “sağlıklı bireyler”, “insana yakışır iş ve ekonomik büyüme”, “sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları” ile “toplumsal cinsiyet eşitliği” ilkelerine doğrudan katkı sağlıyor.
Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan-Coqui “Sürdürülebilirlik, 126 yıllık bir kurum olan Allianz’ın DNA’sında var. Toplumumuz için çalışmak ve sosyal marka olmak misyon ve vizyonumuzun bir parçası. Sürdürülebilirilik bizim için bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi değil. Türkiye’de Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin imzacısı ilk global sigorta şirketiyiz. Biz iyi bir çevre için, bireylerin, kurumların ve toplumun iyiliği, esenliği için işimizin kendisini sürdürülebilirlik prensiplerine uygun bir şekilde dönüştürüyoruz. Bu yolculukta girişimcilik ve inovasyona destek vererek önleyici çözümler sunacağız” dedi.Somersan-Coqui ölçümlenmeyen stratejinin yönetilmeyeceğini belirterek “Hedefimize ulaşmak için doğru raporlama ve ölçümlemenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin sigorta sektöründeki ilk GRI (Global Reporting Initiative) tabanlı raporunu üretecek, oluşturduğumuz sürdürülebilirlik takip modülü ile de kurum performansımızı gün gün takip edeceğiz” dedi. Allianz Türkiye CEO’su şirket bünyesinde bir inovasyon ofisi kurulduğunu da duyurarak, şirket içinde ve dışındaki girişimcilere de kapılarının açık olduğunu söyledi.
Allianz Türkiye’nin evrak yükü 2018’de yüzde 80 azalacak
Allianz Grubu’nun dünyanın çeşitli bölgelerinde uyguladığı 150’nin üzerindeki yeşil iş çözümünden Türkiye’ye uyarlanabileceklere odaklanacak olan Allianz Türkiye Münih’teki İklim Çözümleri Merkezi ile birlikte Türkiye’ye özel raporlar hazırlayacak. Aylin Somersan-Coqui iş süreçlerindeki basılı evrak yükünü 2018’e kadar yüzde 80 oranında azaltmayı taahhüt ettiklerini de açıkladı.
Yenidoğandan yaşlılara kadar tüm bireyler için hizmet
Bireylerin sadece sağlık açısından değil aynı zamanda finansal ve manevi açılardan sağlam olmaları için ürün ve çözüm geliştirdiklerini söyleyen Aylin Somersan-Coqui, Dr. Allianz ile 7/24 medikal danışmanlık verdiklerini, Evimde Güvendeyim hizmetiyle 70 yaş üstü müşterilerin evlerindeki kaza risklerine karşı önlemler aldıklarını, benzer bir hizmeti bebek sahibi müşterilerine de verdiklerini, hatta yeni doğanlar için Allianz Hemşiresi hizmetleri olduğunu anlattı. Allianz, bireylerin maddi iyiliklerini de finansal danışmanlık hizmetiyle destekliyor.
İyi kurum olmak için işe kendimizden başladık
Önce kendisinin, ardından da etkileşimde bulunduğu diğer kurumların sağlıklı ve sürdürülebilir olmasını hedefleyen Allianz Türkiye, 2012’den bu yana Çevre, Sosyal ve Yönetişim Prensipleri ile yönetiliyor.
Somersan-Coqui, iyi bir kurumsal vatandaş olabilmek için demografideki değişikliği iyi anlamanın gerekli olduğunu ve şu anda geniş kapsamlı araştırma üzerine çalıştıklarını anlattı.
Hamileyken işe alınan da var, doğum izninde terfi eden de
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzalayan Allianz Türkiye’de halihazırda toplam çalışanların yüzde 61’i, yönetimin ise yüzde 40’ı kadınlardan oluşuyor. Annelerin çalışma hayatında eşit değerlendirilmesine özen gösteren Allianz Türkiye’de hamileyken işe alınan da var, doğum izninde terfi eden de. Kurum kendi bünyesinde toplumsal cinsiyet eşitliği kurulu da oluşturacak.
Allianz Türkiye’nin sürdürülebilirlik karnesinden kısa kısa
– Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atan Türkiye’deki tek küresel sigorta ve emeklik kurumu olan Allianz Türkiye, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin de imzacısı.
– 2014 yılından bu yana Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin üyesi olan Allianz Türkiye, derneğin sektördeki ilk üyesi.
– Sürdürülebilirlik komitesi kuruldu. Sürdürülebilirlik modelinin günlük iş akışlarına uygulanması, stratejinin hedeflendirilmesi ve takip edilmesi görevlerini yerine getiren komite, her ay icra kuruluna düzenli raporluyor.
– Karbon ayak izini azaltmak için çaba sarfediyor. Türkiye’nin ilk LEED Platin sertifikalı kulesi Allianz Tower’ın ofis katlarınında da LEED Altın sertifikası bulunuyor.
– Kağıt tüketimini azaltma çalışmalarında basılı evrakın 2016’da yüzde 66’sı dijitale taşındı. 2018 hedefi yüzde 80’e çıkmak.
– TÜSİAD liderliğinde hazırlanan Ekonomi Perspektifinden İklim Değişikliği raporunun ana destekçileri arasında yer alıyor.
Allianz Grubu’nun sürdürülebilirlik karnesinden kısa kısa
– Allianz Grubu;
-
-
2002’den bu yana Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı
-
2011’de Birleşmiş Milletler Sorumlu Yatırım Prensipleri’ni imzaladı
-
2014’te Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’nin destekçisi oldu.
– Allianz, 2015’te Paris’te düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Konferansı’ndan (COP 21 Paris) bu yana, gelirinin ya da enerjisinin yüzde 30’undan fazlasını kömür madenlerinden elde eden şirketlere yatırım yapmıyor.
– Allianz’ın Mart 2016 itibarıyla yenilenebilir enerjiye olan yatırımı 3 milyar euro’ya ulaştı. Allianz’ın, Avusturya, Finlandiya, Almanya, İtalya, İsveç ve Amerika’ya yayılmış, toplam 1,6668 MW üretim kapasitesine sahip 63 rüzgar ve 7 güneş paneli bulunuyor. Yaklaşık 500 bin haneye yetecek elektrik üretimini sağlayan Allianz, yatırımını 5 milyar euro’ya çıkarmayı hedefliyor.
– Karbon Saydamlık Projesi’ne ve Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne raporlayan Allianz, aynı zamanda yıl boyunca gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik performansını GRI standartlarında yayımlıyor. Geçtiğimiz sene Karbon Saydamlık Projesi’nde rapor şeffaflığından 100 puan alan Allianz, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde performansıyla sektör liderleri arasında yer alıyor.
– Allianz, müşterilerinin, iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadelelerine destek olabilmek için dünyanın çeşitli bölgelerinde 150’nin üzerinde yeşil iş çözümü sunuyor. Karbon ayakizini 2006’dan bu yana yüzde 43 düşüren Allianz, düşük karbon üreten alternatif ürün ve hizmetler sunmaya devam ediyor.
– Allianz, 2012 senesinden bu yana karbonnötr bir şirket.
– Allianz, 2015 yılında doğal afetler, kazalar ve hastalıklara karşı Afrika, Asya ve Latin Amerika’da yer alan 11 ülkede 58 milyon insana, erişilebilir, 135 milyon euro prim üretimine eş değer koruma ürünleri sağladı.
– Allianz, Gelecek Nesilleri Cesaretlendirmek programı ile çocukları ve gençleri sosyal hayata dahil etmek için çalışıyor. Bu kapsamda SOS Çocuk Köyleri ile 2018 yılına kadar bir destek anlaşması imzalandı. Allianz Grubu 2015 senesinde çeşitli derneklere toplam 23 milyon euro bağışta bulundu.
Bu haber 5074 defa okunmuştur.
Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri