Bugun...



FUZUR YAPIDAN MUHTEŞEM YATIRIMLAR
Tarih: 05-10-2016 22:12:31 + -


Fuzul Yapı, emlak editörleri ile bir araya gelerek, yatırımlarını anlattı.

facebook-paylas
Tarih: 05-10-2016 22:12

FUZUR YAPIDAN MUHTEŞEM YATIRIMLAR

Fuzul Yapı, emlak editörleri ile bir araya gelerek, yatırımlarını anlattı.

 

Fuzul Yapı, emlak editörleri ile İstanbul’da bir otelde bir araya geldi. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan şirket temsilcileri, iki yeni proje hazırlığında olduklarını belirtti. Bu arada toplantının PR Ajansı olan SCC’nin bazı basın mensuplarına karşı takındığı çirkin tavır, başta emlak sektörü ve basın-yayın sivil toplum kuruluşları tarafınan sert bir dille kınandı.

 

Konut ve gayrimenkulün her zaman kazandıran bir yatırım aracı olduğunu belirten Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, “Türkiye gibi dinamik bir ülke her gün yeni bir badire atlatıyor. Fakat biz hepsinden güçlenerek çıkıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

İSTANBUL HENÜZ DEĞERİNİ BULAMADI

İstanbul değerini bulmuş bir şehir değil diyen Mahmut Akbal, “İstanbul henüz hak ettiği değeri bulmadı. Müdahil şehirlere baktığımızda değeri onda bire düşüyor. Devletin yabancıya destek olması lazım. Oturum ve vatandaşlık konusunda kolaylıklar sağlaması lazım. En kolay ihracat ürünü olan gayrimenkul satışının önünü açmaları gerekiyor” diye konuştu.

 

 

HÜKÜMETİN ALDIĞI KARARLAR SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇTI

Ağustos’ta hükümetin aldığı kararların sektörün önünü açtığına dikkat çeken Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, “2016 yılı acılara geçti. Geçtiğimiz yıl Kasım seçimlerinden sonra tam sektör şahlanacak derken sonrasında 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Morallerimiz bozuldu ama tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verdik. Darbe girişimi sonrası gerek Emlak Konut kampanyası gerekse de hükümetin aldığı kararlar sektöre ivme kazandırdı. Sektör, Ağustos ayında geçen yıla oranla büyüme gösterdi. ” ifadesinde bulundu.

 

KONUT KREDİSİ FAİZLERİ DAHA DA İNDİRİLEBİLİR

Akbal, “Hükümetten beklentilerimiz var. KDV indirimi sınırlandırılmamalı. Tapu harçları yüzde 3’lere inmesini arzu ediyoruz. Bankalar faizi biraz daha indirebilir. 120 ay yüzde 0.70 faiz sektöre ciddi oranda hareketlilik kattı. Demek ki faiz yüzde 0.70’in altına inebilir. Eğer bu beklentilerimiz gerçekleşirse sektör büyük ivme kazanır” diye konuştu.

 

YABANCI TİM’İ ŞART

Yabancıya satışın artırılması için bir TİM oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Akbal, “Yabancıya satışın artırılması için bir inşaat tanıtım TİM’i kurulması lazım ve bunun devlet öncülüğünde yapılması gerekiyor. Eğer yabancı karşısında kamu kurumundan birini görürse bu resim daha etkili olabilir” ifadesinde bulundu.

 

 

2017 ATILIM YILI OLACAK

Tüm bu desteklerin 2017 için umut ışığı olduğunu belirten Eyüp Akbal, 2017 atılım yılı olacak dedi.

 

2 MİLYAR TL’LİK 2 YENİ PROJE

2 milyar TL değerinde 2 yeni projeye start vereceklerini belirten Akbal, “Asaf İş Ortaklığı ile Başakşehir’deki yeni projemiz 3. İstanbul’un Kasım’da lansmanını yapacağız. Yine bunun yanı sıra Temmuz’da Toki’nin Gaziosmanpaşa arsasının ihalesini kazanmıştık. 3. İstanbul projesinden sonra da bu projemize start vereceğiz. Toplamda 2 milyar TL değerinde 2 projede 2 bine yakın yeni konut geliştireceğiz” dedi.

 

VADİ YAKA’NIN YÜZDE 75’İ SATILDI

Başakşehir Vadi Yaka projesinin yüzde 75’ini satıldığını belirten Akbal, “Projedeki ticari üniteleri bir günde sattık. Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi mega projeler Başakşehir’e büyük değer kattı. Vadi Yaka projemizde konutların da yüzde 75’ini sattık. Haziran 2017’de teslimlerini yapmayı planlanıyoruz. Teslimden önce satışları tamamlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

HEDEF 5 YILDA 6 BİN AİLEYİ KONUT SAHİBİ YAPMAK

Otomotiv sektörü ile işe giriş yaptıklarını belirten Eyüp Akbal, “25 yılı geride bıraktık. İşe otomotiv sektörü ile başladık. O dönemlerde enflasyon oranları çok yüksekti ve araba almak çok zordu. Araba almayı kolaylaştıracak bir model geliştirdik ve on binlerce aileyi araba sahibi yaptık. Bu insanlar bizde ev de istediler ve bu doğrultuda ilk projemiz olan bin 400 konutluk Fuzul Konut Bizim Evler Başakşehir projemizi geliştirdik. Fuzul Ev sistemi ile çok sayıda projeler geliştirdik. Şu an 25 noktada halka hizmet veriyoruz. 2017 sonuna kadar 60 noktaya temas etmeyi planlıyoruz. Hedefimiz 5 yılda 6 bin aileyi konut sahibi yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

TOPLANTININ PR AJANSINA BÜYÜK TEPKİ

 

Öte yandan, söz konusu toplantının PR Ajansı konumundaki SCC İletişim çalışanlarının, bazı basın ve yayın kuruluşu temsilcilerinin haber alma hakkını engelleyici çirkin tavır sergilemelerine, başta emlak dünyası olamk üzere birçok kesimden sert tepkiler geldi. Konu ile ilgli açıklamalarda bulunan Emlak Muhabirleri ve Editörleri Birliği Başkanlığı, toplantıya katılarak habercilik yapmak isteyenlerin, SCC İletişim tarafından toplantıya alınmamalarının, mesleki ve etik açıdan son derece çirkin bir tutum olduğuna işaret edilerek, ‘Bu tutum asla kabul edilemez. Haber alma hakkı kutsal ve yasla bir haktır. Bu nasıl bir güdüyle engellenmiştir. Üstelik emlak gibi trendi tavan yapmış bir sektörde haber alma haklarını ve dolayısıyla kamuoyunu bilgilendirme haklarnı kullanmak isteyenlere karşı bu tip tavrın kabul edilmesi mümkün değildir. Fuzur yapı gibi, büyük yatırımlar yapan çok kıymetli şirket temsilcilerinin, bu durumu telafi edeceklerine olan inancımız tamdır’ açıklamasında bulundu. Ekonomi Gazetecileri Platformu da, SCC İletişim’in haber alma 9hakkını engelleyici tutumunu, yazlı bir açıklama ile kınadı.

 

Müzeyyen Etili/EMLAK&KONİT DÜNYASI DERGİSİ

 


 




Bu haber 564 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖRLER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI