Bugun...



ANATLIAN SKY İFLAS ETTİ KIBRIS BİTTİ
Tarih: 11-07-2016 22:15:11 + -


Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ, İngiliz tur operatörü Anatolian Sky'ın iflasını değerlendirdi., “Uzun zamandır imaj çalışmalarına yatırım yapmıyoruz. Bunları yaptığımız noktada elimizde çok az sayıda tur operatörü kaldı.'' diyen Aktığ, ''Anatolian Sky iflasını açıkladı. Artık Kıbrıs’a turist getirmeyecek. Bu bizim İngiltere pazarındaki son ayaklarımızdan biriydi. Onu kaybetmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 11-07-2016 22:15

ANATLIAN SKY İFLAS ETTİ KIBRIS BİTTİ

 

Kısa adı KTOB olan, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ, İngiliz tur operatörü Anatolian Sky'ın iflasını değerlendirdi., “Uzun zamandır imaj çalışmalarına yatırım yapmıyoruz. Bunları yaptığımız noktada elimizde çok az sayıda tur operatörü kaldı.'' diyen Aktığ, ''Anatolian Sky iflasını açıkladı. Artık Kıbrıs’a turist getirmeyecek. Bu bizim İngiltere pazarındaki son ayaklarımızdan biriydi. Onu kaybetmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ, ülke turizmini değerlendirdi. Kıbrıs Post

 

Genel bağlamda turizmde; geleceğe dönük planlamalar için verilerin önemi üzerinde duran Aktığ, 2020 yılına dair turizm planlaması için ülke nüfusunun ve istihdam alanlarının belirlenebilmesi gerektiğini, bu bağlamda da otel ve yatak sayısının bilinmesi gerektiğini vurguladı.

 

Hüseyin Aktığ, “Verilerle ilgili ciddi anlamda sorunlarımız var. Veriye, bilgiye ulaşım sorunumuz var” dedi ve kurumlar ile birliklerin açıkladığı veriler yerine devlet tarafından açıklanan verilerin kabul gördüğünün altını çizdi.

 

“ORTALAMANIN ALTINDAYIZ”

 

Türkiye imajının yarattığı sorunların Avrupa kıtasında iç turizm artışını etkilediğini, Güney Kıbrıs’ın bugün Rusya pazarından önemli bir kazanımı olduğunu vurgulayan Aktığ, “Genel anlamda Doğu Akdeniz çanağındaki doluluk oranlarına baktığınızda yıl bazında yüzde 60 olması gerekiyor. Biz bunun altındayız. Biz Güney Kıbrıs’la aynı paralelde yükseliyor muyuz? Hayır. Ne yapabiliriz? Güney kara kapılarından, Larnaka’dan veya Baf havalimanından gelen turistleri de sübvanse edebiliriz” dedi.

 

“ELİMİZDE ÇOK AZ SAYIDA TUR OPERATÖRÜ KALDI”

 

Aktığ, KKTC turizmi için İngiltere’nin önemine işaret ederek, başta KTHY’nin kapanması olmak üzere imaj çalışması yapılmamasının yarattığı olumsuzluklara dikkat çekti.

 

Aktığ şöyle konuştu:

 

“Bizim üçüncü ülke olarak en fazla bilinir olduğumuz bir ülke İngiltere. KTHY’yi 2009’da kaybettikten sonra ciddi anlamda kayıp yaşandı. KTHY aynı zamanda tur operatörüydü, gönüllü büyükelçilikti. Sadece bir hava yolu kaybetmedik.

 

Uzun zamandır imaj çalışmalarına yatırım yapmıyoruz. Bunları yaptığımız noktada elimizde çok az sayıda tur operatörü kaldı. Anatolian Sky iflasını açıkladı. Artık Kıbrıs’a turist getirmeyecek. Bu bizim İngiltere pazarındaki son ayaklarımızdan biriydi. Onu kaybetmiş bulunuyoruz.”

 




Bu haber 861 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI