Bugun...



DOĞALGAZDA DEV YATIRIMLAR MÜJDESİ
Tarih: 01-10-2016 08:46:00 + -


Doğalgaz konusunda büyük bir müjde verildi… İki dev yatırırm yapılacak…

facebook-paylas
Tarih: 01-10-2016 08:46

DOĞALGAZDA DEV YATIRIMLAR MÜJDESİ

Doğalgaz konusunda büyük bir müjde verildi… İki dev yatırırm yapılacak…

 

Türkiye’nin özellikle gazdaki bağımlılığı açısından önemli yatırımlara imza atılacağına dikkat çeken Enerji Bakanı Berat Albayrak, yakında ilk yüzer LNG terminalinin devreye alınacağını ve depolamada bir projenin açıklanacağını söyledi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin özellikle doğalgaz konusunda önemli yatırımlara imza atacağını söyleyerek, iki önemli projeyi açıkladı. “Türkiye’nin gaz piyasasının arz yönünü daha da iyileştirme noktasında yılbaşından itibaren çok önemli adımlar atmak için düğmeye bastık” şeklinde konuşan Albayrak, bu kapsamda ilk yüzer LNG terminali (FSRU) yatırımını yakında devreye alacaklarını ve doğalgaz depolamada da yılbaşından itibaren yeni projeler gündeme geleceğini açıkladı.

 

Albayrak, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’nde dün Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol’un açıkladığı Türkiye Raporu Lansmanı’nda yaptığı konuşmada, yılbaşından itibaren doğalgaz depolama konusunda neticelerin görülmeye başlanacağını anlatarak, şöyle devam etti: “Hedefimiz 2019-2020 sürecinde, önümüzdeki 5 yılda doğalgaz konusunda altyapı iyileştirilmesi. Bunun yanında uluslararası müzakereleri yürüttüğümüz alternatif pazarlar geliştirmek için müzakerelerimiz çok dinamik şekilde devam ediyor. Çok yoğun çalışmaya devam edeceğiz. Altyapı çok önemli. Türkiye uzun yıllar altyapı noktasında mevcut ihtiyaçları karşılama açısından yatırımlarını hayata geçirmekte zorlanmış bir ülke. İktidarımız döneminde, hükümetimiz döneminde sadece bunu karşılama yönünde değil büyümeyi de aynı şekilde destekleme yönünde altyapı yatırımlarına imza attık. Yeterli mi değil. Enerji noktasında Çin’den sonra en hızlı büyüyen ikinci ülkeyseniz, çok daha iyi ve verimlisini yapmak zorundasınız.”

 

Türkiye’nin enerjide kurulu gücünü çeşitlendirme hedefiyle yenilenebilir kaynaklara da yeni bir pencere açacağını dile getiren Albayrak, “Yenilenebilir enerji kaynakları alanlarında (YEKA) güneş ve rüzgar enerjisiyle ilgili önemli adımlar atacağız. Ekim ayında hem güneş hem de yerli kömürle ilgili, takip eden aydan sonra da rüzgârla ilgili ilk adımları atacağız” açıklamasını yaptı…

 




Bu haber 621 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI