Bugun...



AH ŞU HAKSIZ REKABET YOK MU
Tarih: 09-06-2016 23:14:12 + -


'Antalya ve Muğla'ya sağlanan destekler haksız rekabeti teşvik ediyor' Kısa adı ETİK olan ve bölgede sektöel manada hayli söz sahibi konumunda bulunan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, önümüzdeki Ağustos sonuna kadar uzatılan uçak desteklerinde İzmir'in göz ardı edildiğini ileri sürerek sitem dolu açıklamalarda bulundu…

facebook-paylas
Tarih: 09-06-2016 23:14

AH ŞU HAKSIZ REKABET YOK MU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Antalya ve Muğla'ya sağlanan destekler haksız rekabeti teşvik ediyor'

 

Kısa adı ETİK olan ve bölgede sektöel manada hayli söz sahibi konumunda bulunan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, önümüzdeki Ağustos sonuna kadar uzatılan uçak desteklerinde İzmir'in göz ardı edildiğini ileri sürerek sitem dolu açıklamalarda bulundu…

 

Destekler genişletilmesine rağmen İzmir'in tarifeli uçak desteğinden yine yararlandırılmadığını savunan İşler, "Galiba yalnız bırakılan, negatif ayrımcılığa kurban edilen İzmir kaderini kendi kendine belirlemek zorunda" diye konuştu. İşler, "Bu eylem planı, Antalya ve Muğla ile bu bölgeler arasında haksız rekabetin adeta teşvikçisi durumuna düşmüştür" görüşünü dile getirdi.

 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm sektörüne ilişkin destek paketlerinden yararlanmada süre uzatımına gidileceğini açıklarken, İzmir ve Ege'nin bu destek pakedinin tarifeli uçuşlar dışında kalması Egeli turizmcilerde yine hayal kırıklığı yarattı. ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, bu durumu "Gerek turizm acil eylem destek planında, gerekse turizm istihdam destek paketinde kapsama alınmayan İzmir topal ve kadük bırakılmıştır" diye değerlendirdi.

 

Önceki Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya'ya destekler konusundaki görüş ve önerilerini içeren birer dosya sunduklarını hatırlatan İşler şu görüşleri dile getirdi:

 

"Sayın Ünal ve Sayın Soylu'nun turizm sektörüne ve çalışma hayatına dönük desteklerin kapsamının genişletileceği ve tüm sektörü kapsayacağına dair söylemleri sektörü sevindirmişti. İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın pakette değişiklik yapıldığı, Antalya ve Muğla’nın dışında kalan tüm illerde de aynı desteğin verileceğini açıklaması sevincimizi arttırmıştı. Ancak beklediğimiz ve yolda olduğu belirtilen değişiklikler bir türlü gerçekleşmedi. Hükümet değişikliğiyle birlikte bu konu askıda kaldı."

 

 

Didim, Kuşadası, Aydın, Pamucak, Özdere, Seferihisar, Gümüldür, Urla, Çeşme, Alaçatı, Selçuk, Birgi, Dikili, Foça, Ayvalık, Çanakkale'nin turizm hareketliliğiyle ülke ekonomisine önemli katkılar sunduğunu vurgulayan ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Destek paketinin dışında bırakılan bu beldelerdeki tüm tesisler olumsuz etkilenmiştir" dedi. "Bu eylem planı, Antalya ve Muğla ile bu bölgeler arasında haksız rekabetin adeta teşvikçisi durumuna düşmüştür" görüşünü dile getiren İşler, süre uzatımına gidilen destek paketi kapsamına alınmayan İzmir ve Ege'nin yine oyun dışı bırakıldığını, İzmir turizminin ocak ve mayıs aylarını eksi 36, sadece mayıs ayını eksi 48 ile kapattığını anlattı.

 

 

"İktidar partisinin İzmir milletvekilleri nerede?" diye soran ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Sayın milletvekilleri neredeler, neden turizmcinin yanında değiller? Ankara'dan beriye gelemiyorlar. İzmirli turizmcinin sorunlarını kim çözecek? Sadece sözler veriliyor, ancak kimse sözünü tutumuyor. Mağduruz ve zordayız. Sesimizi bari siz duyun Sayın Başbakanımız" dedi. İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"İzmir’in bağırından çıkan Başbakanımızın müdahalesiyle bu yanlışlıktan dönüleceğini, kadük ve topal bırakılmaktan kurtulacağımızı umut ediyoruz. Bu yanlıştan vazgeçilmesinin İzmirlilerin yüzünü güldüreceğini düşünüyoruz. Daha önce dosya verip sorunlarımızı aktardığımız milletvekillerinden destek sözü almamıza rağmen yardım görmüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı sesimizi duymuyor. Egeli turizmciler olarak Başbakanımızdan acil yardım istiyoruz."

 

"Galiba yalnız bırakılan, negatif ayrımcılığa kurban edilen İzmir kaderini kendi kendine belirlemek zorunda" diyen ETİK Başkanı Mehmet İşler, bu konuda yerel yönetimleri İzmir'e daha fazla tanıtım ve pazarlama desteği vermeye çağırdı.

 




Bu haber 794 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL HABER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI