Bugun...



İŞİMİZ KARARSIZLARA KALDI
Tarih: 04-06-2016 18:52:57 + -


Kısa adı POYAD olan, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Kızıldağ, Avrupa'da tatilde nereye gideceğine hala karar veremeyen ciddi bir kitle olduğunu dile getirerek; "Bence şu anda ana hedefimiz bu kitleyi tekrar Türkiye'ye getirmek olmalı." açıklamasında bulundu...

facebook-paylas
Tarih: 04-06-2016 18:52

İŞİMİZ KARARSIZLARA KALDI

Kısa adı POYAD olan, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Kızıldağ, Avrupa'da tatilde nereye gideceğine hala karar veremeyen ciddi bir kitle olduğunu dile getirerek; "Bence şu anda ana hedefimiz bu kitleyi tekrar Türkiye'ye getirmek olmalı." açıklamasında bulundu...

Kızıldağ ayrıca otel satışlarında belirtildiği gibi bir parlama olmadığını, ekonomide alım-satımların her zaman yaşanabileceğini kaydetti. 

 

 

Kızıldağ, yaptığı çok önemli beyanatta; turizm sektöründe ziyaretçi sayısı ve gelir anlamında gerilemenin devam ettiği yorumunda bulundu...

Bütün planları yürürlüğe koyduklarını dile getiren Kızıldağ, "Sezonun başında düşündüğümüz kayıplar verilecek gibi. Umarım temmuz ayı itibariyle kayıplarımızın en azından bir kısmını telafi edilebilecek bir ortama gireriz." tezini savundu...

Kızıldağ, devletin, turizm sektörünün canlanması için tanıtım kampanyalarından uçak desteğine, tur operatörlerine kadar sektöre azımsanmayacak bir destek verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Avrupa'da hala tatilde nereye gideceğine karar vermemiş kararsız bir kitle var. Bence şu anda ana hedefimiz bu kitleyi tekrar Türkiye'ye getirmek olmalı. 1-1,5 aylık bir sakin döneme ihtiyacımız var. Bu sakin dönemde de Türkiye'yi dünya medyasında farklı özellikleriyle öne çıkarmak lazım. Kültürüyle, Anadolu'da yaşayan farklı inançlarla, gastronomiyle... Farklı birtakım tanıtımlarla ön plana çıkarmak lazım."

Kızıldağ, otellerdeki doluluk oranları ve gecelik fiyatların otele ve bölgeye göre değiştiğini, fakat geçen yıla göre doluluk oranlarında bir gerileme olduğunu kaydetti.

Erken rezervasyonla indirim sürelerinin uzatılmasından, fiyatların belli bir düzeyde tutulmasına kadar pek çok aksiyonların yapıldığını vurgulayan Kızıldağ, "Sektörün canlı kalması ve aktif olması yan sektörler açısından çok önemli. Sektörü canlı tutmak için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Turizm sektörünün aktörlerinin çok dinamik olduğunu, çok hızlı hareket ettiğini ve hızlı kararlar alabildiğini anlatan Kızıldağ, "Ancak hakikaten bizlerin elinde olmayan sebeplerle buralara geldik. Şartlar değişirse hızlı bir toparlanma olabilir, ama şu andaki kayıp önemli." şeklinde konuştu.

Bu arada, bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi otel satışlarında bir patlama olmadığını, ekonomide alım ve satımların her zaman yaşanabileceğini ifade eden Kızıldağ, "Bu tür ticari faaliyetler her dönemde olabilir. Bu tür dönemlerde daha fazla olur. Dünyanın her yerinde bu böyle. Önemli olan bir malın el değiştirmesi değil, değerin kaybolmaması. Yani bir ürün 10 değer yaratıyor, satıyorsunuz ve yine 10 değer yaratıyorsa sıkıntı yok. Bu bende olsun, sende olsun önemli değil. Değer kaybediyorsa sorun." iddiasında bulundu.

 

 




Bu haber 747 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI