Bugun...



TURİNS KUVEYTLİ GIG'İN OLDU
Tarih: 04-07-2016 19:56:24 + -


Yüzde 98'lik hissesi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne ait olan sigorta şirketi TURİNS, Kuveyt merkezli Gulf Insurance Group'a satıldı.

facebook-paylas
Tarih: 04-07-2016 19:56

TURİNS KUVEYTLİ GIG'İN OLDU

Yüzde 98'lik hissesi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne ait olan sigorta şirketi TURİNS, Kuveyt merkezli Gulf Insurance Group'a satıldı.

 

 

 

 

2013 yılında 10 milyon lira sermaye ile kurulan TURİNS, Kuveyt merkezli Gulf Insurance Group'a satıldı. Şirketin TÜRSAB'a ait olan hisselerinin yüzde 90'lık kısmının 21 milyon 600 bin TL'ye satıldığı öğrenildi.

 

Peki satışın detaylarında neler var?

 

TÜRSAB ile kısa adı GIG olan, Gulf Insurance Group arasında yapılan anlaşmaya göre, TÜRSAB'ın sahip olduğu yüzde 98'lik hissenin yüzde 90'ının satışı için defter bedelinin (12 milyon TL)  iki katı fiyat belirlendi. Bu durumda ortaya 21 milyon 600 bin TL gibi bir meblağ çıkıyor.

 

*TÜRSAB'a bağlı Turser-Tursav Servis Sigorta'nın kendi ürünlerini satabilmesi, Gulf Insurance Group'un iznine tabi olacak. TÜRSAB, TÜRSAB LTD ve bağlı şirketler sigortacılık alanında yeni şirket kuramayacak, bu alanda faaliyet gösteremeyecekler. Turser-Tursav ise istisna (Bu şirket GİG'in ürünlerinin acentelere dağıtımını yapacak)

 

*TÜRSAB, sahip olduğu hisselerden yüzde 10'unu Burgan Bank'a satma hakkına sahip olacak. Bu durumda şirkette bulunan TÜRSAB hisselerinin yüzde 80'lik kısmı GİG'e satılacak.

 

 

*Yine yapılan anlaşmaya göre TÜRSAB, 6 milyon TL karşılığında 10 yıl boyunca GİG'in sigorta ürünlerini acentelere dağıtacak.

 

 

*TÜRSAB, kendine ait hisselerden elinde kalan yüzde 10'luk kısmı Burganbank'a devretmeyip satmak istediğinde ise ilk olarak GİG'e önerecek.

 

TÜRKİYE SİGORTA PAZARINDAKİ ETKİNLİĞİNİ ARTTIRACAK

 

Turins Sigorta'nın Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, yaratıcı ve yenilikçi çözümlerle Türkiye sigorta pazarındaki etkinliklerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Türkiye sigorta pazarına TURSAB’dan Turins Sigorta’nın %90’ını satın alarak adım atan Gulf Insurance Group, hayat dışında tüm branşlarda hizmet verecek. Sigortacigazetesi.com'da yer alan habere göre şirket, Turins’te öncelikle ekibi güçlendirip ürün portföyünü genişletecek. Şirketin hedefleri hakkında konuşan Turins Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, ilk etapta acente ve broker kanallarıyla büyümek istediklerini ileri sürdü…

 




Bu haber 900 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖRLER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI