Bugun...



SANAT GALERİSİNDE GÖRÜLMEMİŞ OLAY
Tarih: 16-08-2016 20:33:59 + -


İstanbul Maçka Galeri Eksen’de düzenlenen bir sergi açılışı sırasında, Uluslar arası Sanat Eleştirmenleri ve Sanat Eserleri Müstahsilleri Platformu üyesi bir sanatsevere; bizzat Galeri Eksen çalışanları tarafından gerçekleştirilen sözlü hakaret ve saygısızlığa tepkiler çığ gibi büyüyor.

facebook-paylas
Tarih: 16-08-2016 20:33

SANAT GALERİSİNDE GÖRÜLMEMİŞ OLAY

Türkiye’nin en popüler sanatsal yayın organlarından SANAT DERGİSİ adlı yayın organında yer alna bir habere göre, İstanbul’da düzenlenen bir sergi açılışında; sanata olan katkılarıyla birçok kesim tarafından saygı ile karşılanılan bir sanatsevere, bu tip mekanlarda eşine ender rastlanan bir tutum ve davranışta bulunulması; büyük bir tepki ile karşılandı.

Skandal niteliğindeki olay, söz konusu yayın organının satırlarına şu şekilde yansıdı:

 İstanbul Maçka Galeri Eksen’de düzenlenen bir sergi açılışı sırasında, Uluslar arası  Sanat Eleştirmenleri ve Sanat Eserleri Müstahsilleri Platformu üyesi bir sanatsevere; bizzat Galeri Eksen çalışanları tarafından gerçekleştirilen sözlü hakaret ve saygısızlığa tepkiler çığ gibi büyüyor.

 

Söz konusu tepkilerden biri de, Sanat Galerileri Birliği’nden geldi.

Bünyesinde yüzlerce sanat galerisi barındıran birlik adına yapılan açıklamada; İstanbul Maçka Galeri Eksen’de düzenlenen bir sergi açılışı sırasında, Uluslar arası  Sanat Eleştirmenleri ve Sanat Eserleri Müstahsilleri Platformu üyesi bir sanatsevere; bizzat Galeri Eksen çalışanları tarafından yapılan sözlü hakaret ve saygısızlığa sert tepki gösterilirken; ‘Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde, sanatsal etkinliklere vakit ayırarak, sanatın birleştirici gücünü paylaşmak isteyen ve sanatsal etkinliklere verdiği gönüllü desteğiyle, sadece birliğimizin değil, tüm sanat camiasının takdirini kazanmış bir sanatçı ve sanatsever dostumuza karşı takınılan tavrı kabul etmemiz asla mümkün değildir’ ifadelerine yer verildi.

 

İstanbul Maçka Galeri Eksen’de düzenlenen bir sergi açılışı sırasında, Uluslar arası  Sanat Eleştirmenleri ve Sanat Eserleri Müstahsilleri Platformu üyesi bir sanatsevere; bizzat Galeri Eksen çalışanları tarafından gerçekleştirilen sözlü hakaret ve saygısızlığa bir başka tepki ise Türkiye Ressamlar Konsorsiyumu’ndan geldi. Türkiye Ressamlar Konsorsiyumu Yönetim Kurulu Başkanlığı; yaptığı yazılı açıklamada; İstanbul Maçka Galeri Eksen’de düzenlenen bir sergi açılışı sırasında, Uluslar arası  Sanat Eleştirmenleri ve Sanat Eserleri Müstahsilleri Platformu üyesi bir sanatsevere; bizzat Galeri Eksen çalışanları tarafından gerçekleştirilen sözlü hakaret ve üslupsuz tutumun, sanat camiasına mal edilmemesi gerektiği belirtilirken; ‘Sanatın hoşgörü ve kucaklayıcı yönünden bi haber bazı kişilerin, çektiği gönüllü fotoğraflarla, sanat eserleri üzerine yaptığı hatırı sayılır yorumlarla ve sonsuz gönüllü desteğiyle tüm ressamlar tarafından çok sevilen bir sanat dostuna yapılan terbiyesizlik, hepimize yapılmış sayılmaktadır. Biz bu tavrın, bir anlık öfke ve yine bir anlık psikolojik hezeyanla yapıldığına inanmak isterdik, ancak bizzat sergide resmi bulunan bir üyemizin; ‘Şahsın sanata olan ilgisini yıllardır takip ederim. Galeri çalışanı arkadaşın terbiyesiz tutumunu bizzat gördüm ve duydum. Çok üzüldü, açılışı gölgelemesin diye ses çıkarmadım. Ama sanatsever dostuma büyük bir ayıp edilmiştir’ demesi, hareketin bilerek ve isteyerek yapıldığını bize ispatladı ve çok üzüldük. Sanatçı gibi sanatsever de kolay bulunmuyor. Esefle kınıyoruz’ yorumu yapıldı.

 

İstanbul Maçka Galeri Eksen’de düzenlenen bir sergi açılışı sırasında, Uluslar arası  Sanat Eleştirmenleri ve Sanat Eserleri Müstahsilleri Platformu üyesi bir sanatsevere; bizzat Galeri Eksen çalışanları tarafından gerçekleştirilen sözlü hakaret ve saygısızlığa, Ressamlar Derneği, Sanat Eserleri Koleksiyonerleri Toplluğu’ndan da ayrı ayrı kınama mesajları geldi.

 

CEYDA SÜMEYYE CURALI/SANAT DERGİSİ

 




Bu haber 666 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI