Microsoft Türkiye tarafından Microsoft iş ortakları, eğitim kurumları ve öğretmenlere yönelik “Eğitim Sektörüne Özel Çözüm Uygulamaları” etkinliği 24 Eylül 2016 tarihinde Microsoft Türkiye İstanbul Ofisi’nde gerçekleştirildi.
Microsoft Türkiye tarafından Microsoft iş ortakları, eğitim kurumları ve öğretmenlere yönelik “Eğitim Sektörüne Özel Çözüm Uygulamaları” etkinliği 24 Eylül 2016 tarihinde Microsoft Türkiye İstanbul Ofisi’nde gerçekleştirildi. “Eğitim Sektörüne Özel Çözüm Uygulamaları” etkinliğinde Azure ve Office 365 üzerinde geliştirilen eğitim sektörüne yönelik kurumsal çözümler tanıtıldı. Microsoft’un eğitim sektörünü dijitalleştirmeye yönelik yatırımlarının vurgulandığı ve iş ortağı ekosistemine verdiği desteğin altının çizildiği etkinlikte Microsoft’un 5 yerel ve 1 global iş ortağı, dijital sınıf yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, uzaktan eğitim, e-Eğitim ve öğrenim yönetim sistemleri gibi çeşitli ihtiyaçlara yönelik çözümlerini paylaştı. Etkinlikte Öğrenim Yönetimi Sistemi (LMS), Öğrenci Bilgi Sistemi (SIS) ve Öğretmen Mesleki Gelişim Yönetimi (Teacher PD) uygulamaları gibi farklı ihtiyaçlara hitap eden bu çözümler, workshop oturumlarında iş ortakları tarafından anlatıldı.
“Bu dönüşüme ivme kazandırmak için sorumluluğumuzun farkındayız”
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu “Microsoft olarak eğitim sektörünün dijitalleşmesi son dönemlerde üzerine önemle eğildiğimiz konuların başında geliyor. Avrupa Komisyonu’na göre dünya çapında 414 milyon öğrenci 2030 yılına kadar yükseköğrenim görmeyi planlıyor. Dahası yarının işlerinin yüzde doksanı dijital beceri gerektiriyor. Bugünün öğrencilerinin sadece yüzde 15’inin okullarında bilgisayar erişimi bulunuyor. Genç nüfusun gelecekteki hayatlarına ve kariyerlerine tamamen hazır olmalarını garanti altına almak için şu anki dijital dünya ile eğitimi birleştirmek gerekiyor. Microsoft olarak sınıflarda teknoloji adaptasyonunu hızlandırmak öğretmenlerin eğitim sonuçlarını artıracak, dijital değişime daha iyi adaptasyon sağlayacak, sayısal uçuruma köprü olacak ve en önemlisi öğrencilere bilgi ekonomisinde işlerine geçişte eğitim konusunda çalışmalar yapıyoruz. Günümüzün rekabetçi pazarında gençlerin başarılı olması, hayallerini gerçekleştirebilmeleri için fırsat yaratmak ve eğitimde eşitlik yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Youthspark programımız aracılığıyla önümüzdeki 3 yıl içinde tüm dünyadaki genç nüfusun bilgisayar bilimine erişimini artırmak amacıyla 75 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Özellikle dijital eğitim ve öğrenime gecikmeli giriş yapmış olan ülkemizde, bu dönüşüme ivme kazandırmak için Microsoft olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bu doğrultuda ‘Eğitim Sektörüne Özel Çözüm Uygulamaları’ etkinliği bizim için büyük önem taşıyor. Eğitim sektöründe çeşitli ihtiyaçlara yönelik çözümlerin paylaşıldığı bu tarz etkinlikleri artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Tüm bunların yanı sıra bu etkinlikler serisi sadece Türkiye ile sınırlı değil. Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’ndeki diğer ülkeler de dijital dönüşüme öncülük etme girişimleri kapsamında, farklı sektörlerde benzer etkinlikleri gerçekleştireceklerdir” dedi.
Bu haber 1796 defa okunmuştur.