Bugun...



FW DERGİSİ ALMAN TURİSTLER KONUSUNDA ÜMİT VERDİ
Tarih: 05-06-2016 23:35:49 + -


Alman operatörler mesaide: Son dakikada büyük rekabet yaşabanacak…

facebook-paylas
Tarih: 05-06-2016 23:35

FW DERGİSİ ALMAN TURİSTLER KONUSUNDA ÜMİT VERDİ

 

Aralarında AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Anset Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu ve TAV Başkanı Nizamettin Şen’in de bulunduğu Antalyalı turizmciler, Almanya’ya çıkarma yaptı.

 

Yine Alman tur operatörü ve hava yolu şirketleri Almanya'da rezervasyonların toparlanmaya başladığını ve önümüzdeki haftalarda son dakika satışları için büyük rekabet yaşanacağı ortak  görüşünde birleşti.

 

 

Alman seyahat dergisi FW, Türk turizmcilerin ziyaretinin ardından bir değerlendirme haberi yayımladı.

 

Haberde, bu yıl özellike Rusya ve ALmanya’dan büyük kayıp yaşayan Türk Riviera’sının Almanya’ya tanıtım çıkarması yaptığı belirtildi. Ziyaretin özellikle EXPO 2016 Antalya’nın tanıtımı için yapıldığını belirten fvw, EXPO Antalya hakkında kısa bilgiler vererek Menderes Türel’in ‘’EXPO’ya 8 milyon ziyaretçi bekliyoruz’’ sözlerini aktardı.

 

Yine aynı haberde, Temmuz ayında Belek’te açılacak ‘Rixos Land of Legend’ tema parkının da turistleri çekecek yeni bir tesis olacağı ifade edildi.

 

Menderes Türel’in, Antalya’nun en güvenli destinasyonlardan biri olduğu ve kente bu zamana dek turistlere dönük bir saldırı yaşanmadığı yönündeki açıklamalarına yer verilen haberde, ocak ayında İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısının ardından ekstra güvenlik önlemlerinin alındığı da belirtildi.

 

Türkiye, en büyük pazarı olan Almanya’da geçtiğimiz 4 ayda büyük kayıp yaşadı. Nisan ayı itibariyle Alman turist sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35 oranında gerileyerek 246 bine düştü.

 

 

Ancak, Alman tur operatörleri ve hava yolu şirketlerinin açıklamaları talebin son dönemde toparlanmaya başladığı yönünde. Son dakika satışları ile kaybı azaltmayı planlayan tur operatörleri, 2016 yaz sezonunda kaybı yüzde 20’ye geriletmeyi hedefliyor. Ancak yüzde 25’leri aşan fiyat indirimleri sebebiyle gelir kaybının çok daha yüksek olacağı belirtiliyor.

 

 

Haberde görüşlerine yer verilen Sun Express Ticaret Direktörü Peter Glade temmuz ve ağustos aylarında talebin daha yüksek olduğunu ve yaz sezonunu beklenenden daha az kayıpla kapatacaklarına inandıklalarını söyledi.

 

 

FTI’ın paket turlardan sorumlu yöneticisi Sven Schikarsky ‘1.000 çocuğa ücretsiz tatil’ kampanyalarının yoğun ilgiyle karşılandığını belirtirken; TUI Robinson Club Başkanı Ingo Burmeister ise ‘’Önümüzdeki haftalarda son dakika satışları için tur operatörleri arasında büyük bir rekabet olacak. İspanya’da ya da Portekiz’de neredeyse hiç boş yatak kalmadı. O yüzden Türkiye Kuzey Afrika ülkeleri için

 

 

 

 

 

 




Bu haber 1928 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MEDYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI