Bugun...



NEFESLER TUTULDU İLK UÇUŞ BEKLENİYOR
Tarih: 29-08-2016 20:25:48 + -


Rusya'dan ilk uçuş ne zaman, fiyat ve talep nasıl olacak? İşte tüm ayrıntılar…

facebook-paylas
Tarih: 29-08-2016 20:25

NEFESLER TUTULDU İLK UÇUŞ BEKLENİYOR

Rusya'dan ilk uçuş ne zaman, fiyat ve talep nasıl olacak? İşte tüm ayrıntılar…

 

Rusya seyahat sektörünün uzmanları ve oyuncuları, kaldırılan Türkiye charter yasaklarının sektöre etkisini değerlendirdiler. Uzmanlar, eylül ve ekim aylarında talebin sınırlı olacağını belirtirken, ''bu dönemde asıl önemli olan Mısır destinasyonunun açılması'' diyorlar.

 

 

 

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in Türkiye'ye dönük charter yasağını kaldıran kararnameyi imzalamasının ardından, tur operatörleri hızla harekete geçti. Charterlar sayesinde paket tur fiyatlarının ortalama yüzde 20 ucuzlayacağı varsayılırken, ilk seferin ise 2 Eylül'de yapılacağı öğrenildi.

 

Medvedev'in kararnamayi imzalamasının ardından harekete geçen Rusya Federal Havacılık Ajansı (Rosavatsiya), tur operatörlerine bir faks gönderek resmi yazıyı iletti. Ajans aynı yazıyı, Birleşik Havacılık Yönetşm Sistemine'de göndererek Türkiye'ye uygulanan charter kıstlamasının kaldırılmasını istedi. Edinilen bilgilere göre, Rusya Federal Havacılık Ajansı, Türkiye'ye dönük tarifesiz (charter) uçuşlar ile ilgili başvuruları almaya başladığını açıkladı.

 

İLK UÇUŞU NTK INTURİST YAPACAK

 

Rusya Federal Havacılık Ajansı Başkanı Alexander Neradko, 15 uçak şirketinin Türkiye'ye tarifesiz uçuş düzenlemek için başvuruda bulunduğunu ve bunların daha önce Türkiye'ye uçan şirketler olduğunu hatırlattı. Neradko'ya göre, ilk uçuş birkaç gün içinde gerçekleşecek.

 

NTK Inturist tarafından yapılan açıklamada ise Antalya'ya ilk tarifesiz uçuşu 2 Eylül tarihinde icra edecekleri açıklandı. Şirket, Moskova'dan Antalya'ya haftada 5 uçuş gerçekleştirecek. TUI Rusya'nın CEO'su Taras Demures, Türkiye için mümkün olan en geniş programı sunan şirketlerden biri olacaklarını açıkladı.

 

FİYATLAR NASIL OLACAK?

 

Pazarın önde gelen isimleri Rusya'da oluşturulacak paket tur fiyatlarını cazip kılacak tek unsurun charter uçuşları olmadığını, aynı zamanda otellerin aldığı pozisyonun da büyük önem taşıdığın ifade ediyorlar. Sezonun bitmeye yaklaştığı şu günlerde, Türk otelcilerin fiyatları yükseltmesinin beklenmediği de ifade edilerek, ''Düşük sezonda Türk otelciler mümkün olduğu kadar fazla sayıda Rus turist ağırlamak için ellerinden geleni yapacaklardır'' deniliyor.

 

TALEP OLUR MU?

 

Rusya Tur Operatörleri Birliği Analitik Servisi'nin haziran ayı verilerine göre, Yandex'te en çok aranan tatil ülkesi Türkiye idi. Seyahat uzmanları, eylül ve ekim aylarında Tükiye'ye dönük talebin düşük kalacağının altını çiziyorlar. ''Seferler ağustosta başlasaydı durum farklı olurdu'' diyen uzmanlar, gerek müşteriler, gerekse tur operatörleri için şu anda Mısır uçuşlarının başlamasının Türkiye'den daha önemli olduğuna dikkat çekiyorlar. Değerlendirmelerde, kış aylarında Mısır'ın mükemmel bir performans sergilediği notu da düşülüyor.




Bu haber 688 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI