Bugun...



CHARTER'DA İLGİNÇ SÜREÇ
Tarih: 06-05-2017 11:23:25 + -


Rusya charterlara dönük uyarıyı kaldırdı, Antalya'yı hariç tuttu!

facebook-paylas
Tarih: 06-05-2017 11:23

CHARTER'DA İLGİNÇ SÜREÇ

Rus medyası, Rusya Federal Sivil Havacılık Kurumu’nun (Rosavatsiya) Türkiye’ye dönük charter uyarısını geri çekerken bir havalimanını hariç tuttuğunu duyurdu: Rusların büyük kısmının seyahat ettiği Antalya Havalimanı...

 

Rus Interfax haber ajansının dün akşam saatlerinde duyurduğu haber, medyada geniş bir şekilde yer aldı.

 

Ajansın bir charter hava yolu şirketi yetkilisine dayandırdığı haberine göre, Rosavatsiya Türkiye’ye dönük charter seferlerinin durdurulabileceği yönündeki uyarısını Antalya Havalimanı hariç tüm destinasyon havalimanları için geri çekti.

 

 

İsmi açıklanmayan kaynak, ‘’Türkiye’ye dönük charter seferlerinin durdurulabileceği ve planlamaların bu ihtimalin gözetilerek yapılması gerektiği yönündeki uyarı geri çekildi. Ancak Antalya Havalimanı geri çekme kararının dışında tutuldu.’’ ifadelerini kullandı.

 

 

Kommersant da haberi manşetten duyururken, ''Rosaviatsiya tarafından hava yolu şirketlerine gönderilen mesajda, Antalya Havalimanı hariç tüm havalimanlarına dönük uyarının geri çekildiği belirtildi. Ancak Antalya, Türkiye turu satın alan Rus turistlerin yüzde 80'ini ağırlıyor. Bazı uzmanlar, bu uyarının Türkiye'ye dönük charter seferlerinin fiilen yasaklanması ihtimalinin hala geçerli olduğu değerlendirmesini yapıyor.'' ifadelerine yer verdi.

 

Rosaviatsiya'nın konu hakkında yorum yapmayı reddettiğinin belirtildiği haberde, ''Ancak tur operatörlerinin uyarıyı büyük bir telaşla karşılamadığı görülüyor. Uzmanlar, büyük tur operatörlerinin ilk uyarı sonrasında önlemlerini aldığını ve tarifeli uçuş izinlerini alarak olası bir yasak kararına hazırlandığını ifade ediyor.'' denildi.

 

 

3 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Soçi’deki görüşmesinin ardından bir açıklama yapan Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Rosaviatsiya’nın Türkiye’ye dönük olası charter kısıtlaması uyarısını geri çekeceğini duyurmuştu.

 

Kararın yaz sezonu öncesinde açıklanacağını belirten Dvorkovich, ‘’Referandum sonrasında durumun sakin olduğunu ve risklerin kademeli olarak azaltıldığını görüyoruz. Bu sebeple Rosaviatsiya söz konusu uyarıyı geri çekecek.’’ şeklinde konuşmuştu.

 

 

Rosaviatsiya, nisan ayında hava yolu şirketlerine gönderdiği bir mektupla, mevcut siyasi atmosfer sebebiyle Türkiye’ye dönük charter uçuşlarının durdurulabileceğini belirtmiş ve şirketleri planlamaların bu ihtimal gözetilerek yapılması konusunda uyarmıştı.

 

Bu uyarı şirketlerin Türkiye planlamalarında bir etki yaratmasa da, Rus tur operatörleri Rus tatilcilerin büyük bir tedirginlik içine girdiğini ve talebin yüzde 30’lara varan oranlarda düştüğünü açıklamıştı. Operatörlerin açıklamalarına göre, Türkiye talebi nisan ayı sonunda ise tekrar toparlanmaya başlamıştı.

 

 

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) de Interfax’ın haberine resmi internet sitesinde yer verdi.

 

Antalya’ya dönük uyarının geri çekilmediği haberlerinin medyada geniş bir yer kapladığının belirtildiği açıklamaya göre, hava yolu şirketlerinin charterlar konusunda Rosaviatsiya’dan yeni bir mesaj aldıklarını doğruladı.

 

Buna göre, hava yolu şirketlerine yollanan uyarı mesajında herhangi bir tarih ya da uçuşların durdurulduğuna dönük resmi bir karar yer almazken, uyarıda ismi geçen tek havalimanı Antalya Havalimanı oldu.

 

 

ATOR’a görüş veren hava yolu sektörü temsilcilerinden biri, Antalya Havalimanı Rusya’dan gelen charter uçuşlarının yüzde 80’ine yakınına ev sahipliği yapsa da, Rusya’dan Alanya ve Dalaman gibi havalimanlarına da operasyon yapıldığını belirterek, ‘’Dolayısıyla Türkiye’ye dönük genel bir charter yasağından bahsedemeyiz.’’ ifadelerini kullandı.

 

 

ATOR bültenine görüş veren bir diğer sektör temsilcisi ise, Erdoğan ve Putin arasındaki görüşme sonrasında yapılan olumlu açıklamalar ışığında, bu uyarının hayata geçirilmesini beklemediğini kaydetti.

 

 

‘’Türkiye’ye tatile giden turistlerin güvenliği pek çok hükümeti endişelendiriyor’’ denilen ATOR’un açıklamasının devamında, şu ifadelere yer verildi:

 

‘’Bu endişenin arkasında ise, Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırıları, 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimi ve Türkiye’nin aktif çatışmaların olduğu Suriye’ye olan yakınlığı gibi sebepler yatıyor. Bu tablo, çok sayıda hükümetin Türkiye’ye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarını uyarmasına sebep oluyor.

 

Mayıs ayının başında Türkiye’te dönük seyahat uyarısını güncelleyen İngiltere Dışişleri Bakanlığı (FCO), ulaşıma dönük terör saldırısı ihtimalinin arttığını belirtti. Ancak halihazırda Türkiye’ye dönük uçuşlara bir yasak ya da kısıtlama getirilmiş değil. FCO, İngiliz seyahatçileri dikkatli olmaları, kalabalık noktalardan uzak durmaları ve Suriye sınırına yakın bölgelere seyahat etmemeleri konusunda da uyardı.

 

Uyarıda, Türk güvenlik güçlerinin özellikle İstanbul’daki kalabalık noktalarda güvenliği sıkılaştırıldığı ve turistlerin kimlik kontrolünden geçirilebileceği belirtilirken, İngiliz seyahatçilerin yerel yetkililerle iş birliği yapmaları ve evraklarını daima yanlarında bulundurmaları gerektiği ifade edildi. ‘’

 

 

BALKAN TURİZM HABER AJANSI

 

 

 




Bu haber 592 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI