Bugun...



AVRUPA'NIN KAYBI NE
Tarih: 09-12-2016 13:53:14 + -


Avrupa’nın en büyük seyahat grubu TUI, tatilcilerin Türkiye gibi destinasyonlardan kaçınmasına bağlı olarak yaşanan sıkıntılara rağmen yıllık bazda yüzde 12.5'lik bir faiz, vergi ve amortisman öncesi kar artışı sağladı. Hedefinin üzerinde büyüyen şirket, önümüzdeki yıllara dönük kar artışı hedefl

facebook-paylas
Tarih: 09-12-2016 13:53

AVRUPA'NIN KAYBI NE

Avrupa’nın en büyük seyahat grubu TUI, tatilcilerin Türkiye gibi destinasyonlardan kaçınmasına bağlı olarak yaşanan sıkıntılara rağmen yıllık bazda yüzde 12.5'lik bir faiz, vergi ve amortisman öncesi kar artışı sağladı. Hedefinin üzerinde büyüyen şirket, önümüzdeki yıllara dönük kar artışı hedeflerini düzenlediğini duyurdu. Öte yandan, tur operatörü, Türkiye'de ne kadar kayıp yaşadığını da açıkladı...

 

TurizmGüncel – Dış Haberler

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, 30 Eylül'de sonra eren 2015/16 yılına dair finansal sonuçlarını açıkladı. TUI’nin sabit kurda yıllık faiz, vergi ve amortisman öncesi karı geçtiğimiz yıla göre yüzde 12.5 oranında artarak 1 milyar 30 milyon euroya ulaştı. Travelopia'yı elden çıkarmak isteyen TUI, bilançosunda hem Travelopia dahil hem de Travelopia'nın hesaba katılmadığı rakamları paylaştı.  TUI'nin satışa çıkardığı spesiyalist tur operatörü birimi Travelopia hesaba katılmadığında, artış oranının yüzde 14.5'e ulaştığı görüldü.  

CİRODA TEK HANELİ DÜŞÜŞ

Öte yandan, TUI'nin cirosu kur etkisiyle yüzde 1.9'luk düşüşle 17.51 milyar eurodan 17.18 milyon euroya geriledi. 

TÜRKİYE'DE NE KADAR KAYBETTİ?

Genel anlamda önemli bir büyümeye imza atan TUI tarafından açıklanan verilere göre, şirket, 2015/16 sezonunda Türkiye ve Kuzey Afrika'da 50 milyon euro faiz, vergi ve amortisman öncesi kar kaybı yaşadı. 

YÜZDE 10 KAR ARTIŞI HEDEFİ 2019'A UZATILDI

Küresel seyahat sektörü için oldukça zorlu geçen 2016'da çift haneli gelir artışı yakalayan TUI, güçlü performans öngörüsü ve otel ve kruvaziyer işlerine yapacağı yatırımlar sayesinde normal şartlarda 2017/18 sezonuna kadar açıkladığı yüzde 10’luk kar artışı hedefini 2018/2019 sezonuna da uzattığını açıkladı. 

Konuya dair bir açıklama yapan CEO Fritz Joussen, TUI’nin bir ticaret şirketinden, otel ve kruvaziyer işlerinin şirket çalışmalarının merkezinde yer aldığı entegre bir şirkete dönüşmesinin karlılığın sürmesini sağlayacağını ifade etti. 

KIŞ REZERVASYONLARI YÜZDE 5 YÜKSELDİ

Gelecek yıla dair de verilerini paylaşan TUI, kış rezervasyonlarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 5 yükseldiğini açıkladı. Grubun karının büyük kısmını elde ettiği yaz sezonunda İngiltere’den yapılan rezervasyonların şu anda yüzde 9 artış gösterdiği, bu artışın en büyük sebebinin ise Karayipler, Meksika ve ABD gibi uzak mesafe destinasyonlarına dönük ilginin yükselmesi olduğu ifade edildi. 

TÜRKİYE’DEN DAHA AZ ETKİLENDİ

Uzmanlara göre, zorlu jeopolitik arka plana rağmen artan tatil iştahı ve Türkiye’de yaşanan problemlerden Türkiye’de pazar lideri olan Thomas Cook kadar etkilenmemiş olması TUI’nin bu başarılı performansının ardında yatan başlıca sebepler...

'BREXIT'İN OLUMSUZ ETKİSİ YOK'

Öte yandan, TUI CEO’su Joussen, seyahat sektöründe tedirginlik yaratan Brexit kararının İngilizlerin seyahat iştahını etkilemediğini de açıkladı. Joussen, erken rezervasyonların İngiliz turistlerin önümüzdeki yaz sezonunda tatile çıkmaya devam edeceğini gösterdiğini kaydetti.




Bu haber 600 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI